Design a site like this with WordPress.com
Aloitus

Hiljenny, kuuntele, voimaannu

Syksyllä on ihana hiljentyä tummenevan illan varjoihin, sytyttää kynttilöitä, kääriytyä vilttiin ja villasukkiin ja nauttia lämmintä juotavaa tekemättä hetkeen yhtään mitään. Annetaan ajatustemme valtateiden virrata hetki. Ilman älylaitteita, ilman telkkarin syöttämiä valmiita ajatuksia. Kuunnellaan hetki itseämme, kuunnellaan hengitystämme, kysytään itseltämme miltä minusta tuntuu, mitä minulle kuuluu?

Omiin ajatuksiin uppoutuminen ja tuijotus tyhjään tekee hyvää meille kaikille. Ympäröivä maailma täyttyy entistä enmmän ulkoisista virikkeistä ja tietovirrasta. Huomaamattamme vieraannumme omista ajatuksistamme ja sisäisen äänen kuuntelusta. Ajatusvirtaan uppoutuminen rentouttaa ja palauttaa ja auttaa meitä jaksamaan arjessa paremmin.

Monelle syksy on aikaa, jolloin aloitetaan jotain uutta. Tehdään kenties lupauksia itsellemme uudesta elämäntavasta, aloitetaan uusi harrastus, kevennetään lautasen sisältöä tai opetellaan uusia taitoja. Uusien juttujen listalle voisimme nostaa myös hiljentymisen ja pysähtymisen. Otetaan itsellemme tietoisesti säännöllisiä taukoja arjen askareista ja annetaan ajatusten liitää, rentoudutaan ja vedetään syvään henkeä, löydetään sisäinen rauha, joka kannattelee meitä läpi kiireen ja suoritusten. Kysytään samalla itseltämme mitä me oikeasti haluamme.

Itsensä kuuntelememinen ja pysähtyminen voi auttaa selvittämään tunnetilojamme ja todellisia tarpeitamme. Fyysinen hyvinvointi tukee ja ylläpitää mielenhyvinvointia, mutta yhtä lailla meidän tulee keskittyä ja panostaa henkiseen hyvinvointiimme. Oikeiden tarpeiden kuunteluun löytyy hyvät vinkit Kodin Kuvalehden artikkelista muutaman vuoden takaa.

Uusien taitojen opettelussa maltti on valttia. Jos hiljentyminen ja pysähtyminen on vierasta arjessasi, kannattaa sitä harjoitella pikku hiljaa. Voit aloittaa kevyesti sulkemalla puhelimesi, suusi ja silmäsi. Istuudu mukavaan asentoon. Keskity hengitykseesi ja anna rauhan valloittaa mielesi ja kehosi. Kolme minuuttia riittää, siitä on hyvä aloittaa.

Seuramme tarjoaa rauhallisia tunteja, joilla pääset kuuntelemaan itseäsi ja pitämään huolta niin fyysisestä kuin henkisestäkin hyvinvoinnistasi. Tiistaisin Seminaarin koululla Kehonhuoltotunnilla liikutaan hengitykseen keskittyen, mikä auttaa meitä rauhallisempaan suorittamiseen. Torstaisin Kivirannan koululla tarjoamme venyttely ja rentoutumistunnin, jolloin ajatusvirta saa laukata vapaasti. Rauhallinen musiikki, oman kehon kuuntelu ja hyvän olon voimaannuttava vaikutus ovat omiaan näille kahdelle jumpalle, jotka tarjonnastamme löytyvät. Vaikka olisitkin tottunut liikkumaan ”hiki hatussa” ja rakastat itsesi ylittämistä fyysisellä kuormittavuudella, voit löytää uuden ulottuvuuden hyvinvoinnissasi rauhallisemmilla tunneilla. Tervetuloa kokeilemaan ja kuuntelemaan itseäsi.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: